MENU

Coś na ząb

Carpaccio z łososia na sałacie ze świeżą papryką i kaparami 25,00
Carpaccio z rostbefu marynowanego na sałacie z rukolą i kaparami 25,00
Sałatka z grillowanym kurczakiem na sałacie 22,00
Sałatka z serem korycińskim z własnej pracowni (mix sałat, gruszki, orzechy włoskie, żurawina suszona, ser koryciński) 25,00
Deska domowych przysmaków: (3rodzaje wędlin, 3 rodzaje serów, smalec, ogórek, pieczywo) 34,00

Zupy

Rosół z makaronem domowym 9,00
Zupa grzybowa z lanymi kluskami 12,00
Krem pomidorowy z bazylią i pestkami dyni 10,00
Zupa cebulowa z parmezanem i grzankami 10,00
Zupa z ciecierzycy z czosnkiem i pomidorami 10,00

Dania główne

Schabowy na pieczarkach Podawany z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną 23,00
Kotlet de’volaille z soczystej piersi kurczaka z masłem i pietruszką podawany z frytkami i bukietem surówek 23,00
Półmisek mięs z grilla cztery rodzaje mięs (rostbef, schab, pierś z kurczaka, boczek) wrzucone na grilla, do tego opiekane ziemniaki i grillowane jarzynki + zestaw surówek 30,00
Zraz wołowy krucha wołowina nadziewana boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką podany z pyzami własnego wyrobu i buraczkami 30,00
Pieczone udo z kaczki z pyzami własnego wyrobu z jabłkiem i kapustą modrą gotowaną 30,00
Polędwiczki wieprzowe z podgrzybkami podawane z kopytkami i bukietem surówek 31,00
Polędwiczki wieprzowe z kurkami w sosie śmietanowym w towarzystwie placków ziemniaczanych 31,00
Dziczyzna w sosie śliwkowym podawana z kopytkami i kapustą modrą gotowaną 34,00
Zraz z dzika nadziewany kaszą gryczaną w towarzystwie klusek śląskich i buraczków 34,00
Warkocz przeplatany boczkiem podawany z ryżem z warzywami i sałatką mieszaną 28,00

Dania dziecięce

Drobiowy z frytkami i surówką z marchewki 16,00
Pierogi z serem z bitą śmietaną 16,00
Placki ziemniaczane 4szt. 16,00

Ryby

Pstrąg w całości smażony z masełkiem podawany z frytkami i zestawem surówek 30,00
Pstrąg w całości na parze podawany z ryżem białym i jarzynkami gotowanymi 30,00
Sandacz filet w sosie koperkowym podawany z puree ziemniaczanym i bukietem surówek 32,00
Łosoś filet smażony na szpinaku podawany z puree ziemniaczanym i bukietem surówek 32,00
Łosoś filet na parze z ryżem białym i jarzynkami 32,00

Ciasta

Gruszotka -szarlotka inaczej :) podawana na ciepło z lodami i bitą śmietaną 10,00
Domowe ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 12,00
Torcik bezowy domowa beza z bitą śmietaną i musem owocowym 15,00

Desery

Lody waniliowe z gorącymi malinami 12,00
Lody czekoladowe z musem z czarnej porzeczki 12,00



Zapraszamy Państwa również do naszego drugiego lokalu
mieszczącego się w Skokach:

www.karczmakolodziej.pl



RESTAURACJA