- CATERING ŚWIĄTECZNY -

ZIMNY BUFET

I 95zł
3x sandacz w galarecie
4x roladka z pstrąga w galarecie
3x karp w galarecie

IV 95zł
3x polędiwca wieprzowa z musem śliwkowym
3x drobiowa roladka ze szpinakiem
3x wieprzowa roladka z pieczarkami
3x drobiowa roladka z suszoną morelą w tymianku

II 95zł
3x dorsz w galarecie
4x roladka z pstrąga w galarecie
3x łosoś w galarecie

V 65zł
8x filet z dorsza
w sosie greckim

VII 750-800g 45zł
Staropolski pasztet wiejski z borowikami owinięty boczkiem

III 85zł
10x szpinakowa roladka z łososiem
z serkiem mascarpone

VI 750-800g 40zł
Staropolski pasztet wiejski
z żurawiną owinięty boczkiem

Sos grzybowy - 450ml/15zł
Kapusta zasmażana z grochem - 150g/5zł
Sałatka jarzynowa - 1kg/40zł
Barszcz czerwony - 1l/15zł
Zupa grzybowa - 1l/30zł
Uszka do barszczu - 0,50gr/szt.
Paszteciki z pieczarkami - 3,50zł/szt.
Pierogi z kapustą i grzybami - 3zł/szt.
Pierogi z suszoną śliwką i orzechami - 3,50zł/szt.
Pierogi z mięsem z kaczki - 5zł/szt.
Pierogi ruskie - 2,50zł/szt.

Pieczeń z karkówki marynowana w igłach sosny
nadziewana czosnkiem
porcja 120g./12zł

Zraz wołowy
porcja 130g/14zł

Rolada z kurczaka
z rokpolem owinięta boczkiem
porcja 130g/13zł

Kaczka pieczona
w całości nadziewana jabłkami
cała kaczka około 2kg/70zł

CIASTA:
Ciasta wypiekane na domowych blaszkach
z przepisów naszych babć około 24 porcje

Sernik tradycyjny - 90zł
Jabłecznik na kruchym spodzie - 70zł
Makowiec z kruszonką - 90zł
Ciasto miodowe z orzechami - 80zł
Pierniki/Krajanka - 30dkg/9zł
Marchewkowe z bakaliami - 70zł
Malinowa chmurka (ciasto bezowe z malinami) - 5zł
Tort bezowy dakłas - 150zł
Tort bezowy z musem porzeczkowym - 140zł



Zamówienia prosimy składać pod numerem telefonu
612959594

ODBIÓR DAŃ
w Wigilię Bożego Narodzenia



- ZUPY -

min. 8 porcji

Rosół z domowym makaronem 450 ml
9,00 zł / porcja

Krem pomidorowy 250 ml
10,00 zł / porcja

Krem grzybowy 250ml
12,00 zł / porcja

- MIĘSA -

min. 5 porcji

De volaille
11 zł

Roladka drobiowa z rokpolem owinięta boczkiem w białym sosie
13 zł

Zraz wołowy w sosie pieczeniowym
14 zł

Zraz wieprzowy
13 zł

Karkówka pieczona
12 zł

Stek z karku z pieczarkami i cebulką
12 zł

Polędwica z kurkami w sosie śmietanowym
17 zł

Udo kacze w sosie
16 zł

Szaszłyki wieprzowe
12 zł

Rolada drobiowa ze szpinakiem w białym sosie
13 zł

Łosoś z grilla
18 zł

Sandacz w sosie koperkowym
19 zł

Papryka vege z warzywami i ryżem
12 zł

- Dodatki -

Kopytka, pyzy, kluski śląskie, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana warzywa gotowane, surówki
6zł/porcja
(cena porcji dowolnego dodatku)

- Zimny bufet -

Patera mięsna mix mięs w galarecie 12 porcji na półmisek
95 zł

Patera rybna 12 porcji 4xdorsz, 4xłosoś, 4xpstrąg
110 zł

Tatar wołowy patera 8szt.
80 zł

Tatar z łososia wędzonego 8szt
88 zł

- Sałatki -

Jarzynowa
40 zł / 10 porcji

Sałatka z serem korycińskim
50zł / 10 porcji

Grecka z fetą
50zł / 10 porcji

Sałatka z grillowanym kurczakiem
50zł / 10 porcji

- Dania specjalne -

Kaczka w całości
70 zł

Udziec wieprzowy w całości (40porcji) z dodatkami ziemniaki pieczone + sos czosnkowy
500 zł

Golonki po bawarsku
6 zł / 100g.

- Ciasta -

Tort bezowy dakłaz
120 zł

Tort bezowy z musem owocowym
120 zł

Tort bezowy z owocami sezonowymi
120 zł

Sernik cała blacha
90 zł

Szarlotka cała blacha
70 zł

Drożdżowy cała blacha
60 zł

Malinowa chmurka cała blacha
80 zł

Kruszaniec cała blacha
70 zł

Wszystkie dania możemy przygotować na naczyniach jednorazowych lub na naczyniach dostarczonych przez klienta